Biomedica

Anesteziologija i intenzivna njega

U suvremenoj anesteziologiji, poželjan je široki raspon medicinske opreme, ovisno o tome mora li biti prenosiva za terensku upotrebu, za kirurške zahvate ili kao podrška u intenzivnoj njezi, kao i o vrsti anestezije koja se primjenjuje.

Anesteziolozi moraju posjedovati opsežno i detaljno poznavanje proizvodnje i primjene raznih medicinskih plinova, anestezijskih sredstava i para, medicinskih sustava za disanje i raznih anestezioloških uređaja (uključujući vaporizatore, ventilatore i mjerače tlaka) i njihovih odgovarajućih sigurnosnih značajki, opasnosti i ograničenja za svaki komad opreme, za sigurnu, klinički stručnu i praktičnu primjenu u svakodnevnoj praksi.

Bolesnicima na intenzivnoj njezi može zatrebati podrška zbog nestabilnosti (hipertenzija/hipotenzija), ugroženosti dišnih putova ili respiratornog sustava (poput mehaničke ventilacije), akutnog bubrežnog zatajenja, potencijalno smrtonosnih srčanih aritmija ili kumulativnih učinaka zatajenja više organa, što se obično naziva sindromom multiorganske disfunkcije. Bolesnici mogu biti hospitalizirani i radi intenzivnog/invazivnog praćenja, npr. u ključnim satima nakon većeg kirurškog zahvata, kad se smatraju previše nestabilnima za prelazak u manje intenzivno praćenu jedinicu.

U našem portfelju možete naći brojne proizvode koji su od ključne važnosti za odjele anesteziologije i intenzivne njege:

  • zatvoreni čvorišni uređaji bez igle, često prema specifikacijama klijenta
  • antimikrobni zavoji
  • hemofiltracijski uređaji
  • uređaji za praćenje bolesnika
  • središnji venski kateteri